خانه و آشپزخانه

12 مرحله نصب کاغذ دیواری – قسمت 2

12 مرحله نصب کاغذ دیواری

مرحله 6

چسب

انواع چسب جهت نصب کاغذ دیواری

  • با قابلیت استفاده در آب سرد Cold water paste
  • همه منظوره کاغذ دیواری All-purpose Past
  • چسبندگی زیاد Heavy-duty/Extra Strong paste
  • چسب کاغذ دیواری فوری  Paste the wall
  • چسب های مایع و یا آماده مصرف کاغذ دیواری  Reaqdy to use paste

پر مصرف ترین نوع چسب کاغذ دیواری از نوع اول است که به صورت پودر پولکی مصرف می شود .این چسب از گندم و سیب زمینی تولید می شود.

برش کاغذ دیواری
برش کاغذ دیواری

در زمان تهیه کاغذ دیواری حتما با فروشنده در مورد چسب مناسب کاغذ دیواری برای نصب آن ، مشورت کنید . در صورت امکان کاغذ دیواری و چسب مخصوص را از یکجا تهیه نمایید تا در صورت بروز هرگونه  مشکل راحت تر بتوانید آن را حل کنید .

دراین صورت فروشنده بهانه ای جهت نپذیرفتن آن نخواهد داشت .

ساخت شاقول

برای اولین رول به افراد مبتدی پیشنهاد می شود جهت اینکه نصب به صورت بدون ایراد و کاملاً عمودی انجام گیرد . بدلیل اینکه تهیه  شاقول لیزری به صرفه نیست از شاقول دست ساز (با استفاده از یک میخ و چند متر نخ و یک پیچ سنگین یک شاقول ساده بسازید) استفاده نمایند .با قلموی غلتکی می توانید عملیات آغشته سازی چسب را انجام دهید .

پس از آغشته سازی جهت راحتی در جابجایی کاغذ دو سمت کاغذ را رو به وسط کاغذ تا نمایید تا قسمتهای چسب خورده روی هم قرار گیرند .

از آنجا که این قواره بلندتر است می‌توانید از بالا و پایین چند سانتی متر اضافه  درنظر بگیرید . اولین قواره را کمی بالاتر از ارتفاع دیوار و روی سقف بکشید تا بتوانید گل ها و طرح های آن را به دلخواه تنظیم کنید.

پس از چسباندن کاغذ روی دیوار ، چسب را با برس یا کاردک  از قسمت مرکز به طرفین و  لبه ها هدایت کنید تا کاغذ دیواری کاملا به دیوار بچسبد.

برای صاف کردن کاغذ دیواری با کمک شاقول و گرفتن حباب های زیر آن ۱۰ الی ۱۵ دقیقه فرصت دارید . زیرا پس از این مدت چسب شروع به خشک شدن می نماید و جابجایی امکان پذیر نمی باشد .

مرحله 7

درزها

پس از نصب قواره دوم دو نکته حائز اهمیت می باشد اول اینکه از جور بودن طرح مطمئن شوید منظور این است که اگر نیمه ای از یک گل در قواره قبلی باشد ، باید آن گل در قواره بعدی با هم جور شوند.

نکته مهم دوم در نصب کاغذ دیواری این است که زمان نصب قواره جدید درزی بین دو قواره به وجود نیاید .

در صورت وجود درز با کف دست می توانید کاغذ را به سمت قواره دیگر کشیده و درزها را پر نمایید . در صورت اینکه کاغذ خشک شده باشد و درزی وجود داشته باشد می توانید مقداری چسب با کاردک روی درز کشیده و آن را پر نمایید . با ابر نم دار اضافات آن را پاک کنید .

لازم به ذکر است که پس از خشک شدن ، درز ها مشخص خواهند بود پس سعی کنید که قبل از خشک شدن کاغذ ، درزها را محو نمایید تا بهترین نتیجه را بدست آورید .

از بین بردن درز کاغذ دیواری
از بین بردن درز کاغذ دیواری

مرحله 8

گوشه ها

بسیاری از افراد مبتدی وسوسه می شوند جهت صرفه جویی در مصرف کاغذ یک قواره را در ناحیه گوشه دیوار تا زده و ادامه را به دیوار کناری بچسبانند.

اما زمانی که کاغذ به کنج دیوار و سپس روی دیوار کناری ادامه پیدا می کند ، ناحیه گوشه دیوار پس از خشک شدن چسب ، جدا شده و معمولا با فشار دادن این ناحیه کاغذ پاره می شود.

برای نصب صحیح باید حداکثر 2 سانتیمتر را به دیوار بغلی چسباند و با استفاده از کاردک و کاتر اضافه آن را برید که حدوداً 2 تا 3 میلی متر اضافه آن باقی خواهد ماند و سپس قواره جدید را از ابتدای دیوار نصب می نمایید .

همپوشانی یا اور لپ
همپوشانی یا اور لپ

نکته مهم :

همپوشانی یا اور لپ به این معناست که در عرض کاغذ دیواری ، سمت راست قواره اول با سمت چپ قواره دوم مچ شوند . در اصطلاح اگر دارای تصویر مشترک باشند با یکدیگر جور شوند . (مانند شکل فوق)

مرحله 9

نصب پنجره و درب

کاغذی که از یک سمت به پنجره و درب می رسد را به این صورت که قسمت بالا و پایین درب یا پنجره باقی مانده و قسمتی که روی پنجره یا درب قرار میگیرد را با 2 سانتیمتر اضافه برش می زنیم .

با کاردک ، کاغذ را به سمت درب یا پنجره فشار داده و در این مرحله مقدار اضافی کاغذ را با کاتر تیز برش می زنیم .

برش کاغذ منتهی به پنجره و درب
برش کاغذ منتهی به پنجره و درب
نصب کاغذ در چهارچوب پنجره
نصب کاغذ در چهارچوب پنجره

مرحله 10

رفع مشکلات حین کار

بی شک در حین کار با مشکلاتی روبرو خواهید شد

الف : کاغذ ها به دلیل اینکه مدت طولانی به صورت رول بوده اند پس از باز شدن به صورت حلقه حلقه در آمده و مشکلاتی را جهت برش ، چسب زدن و نصب برای شما به وجود می آورند .

راه حل : کاغذ را در جهت مخالف آن رول نمایید و سپس باز کنید .

ب : برش ها ناهموار و نامنظم می شوند .

راه حل : حتما برش را روی میز و با خط کش فلزی انجام دهید .در زمان برش به صورت مدام و آهسته و با کمک یک تیغ تیز برشها را انجام دهید.

اگر تیغ را در زمان برش بلند کنید و مجدد آن را ادامه دهید حتما برش شما ناهماهنگ خواهد شد .

ج : رنگ پشت کاغذ و درزها قابل مشاهد هستند.

راه حل : هرگز یک کاغذ رنگ روشن را روی دیواری با رنگ تیره نصب نکنید و بلعکس ، اگر زیر کار تیره یا روشن است حتما از کاغذی متناسب با آن استفاده نمایید به دلیل اینکه رنگ کردن دیوار و سپس نصب کاغذ به صرفه نخواهد بود .

د : پس از نصب ، قسمتهایی از کاغذ به دیوار نچسبیده و دارای حباب می باشد.

راه حل : پس از نصب به هیچ وجه به کاغذ دست نزنید به احتمال زیاد پس از خشک شدن حباب از بین خواهد رفت ولی در صورتی که پس از خشک شدن (پس از چند روز) همچنان حباب برجا بود می توانید با یک سرنگ مقداری از چسب کاغذ دیواری را در زیر آن تزریق نمایید و با یک کاردک نرم به آرامی آن را بچسبانید .

مرحله 11

نصب کاغذ دیواری روی سقف
نصب کاغذ دیواری روی سقف

در بعضی موارد نیاز است که سقف را نیز کاغذ نمایید.

قبل از آغشته سازی با چسب طرح ها را روی زمین کنار یکدیگر گذاشته .و در صورت داشتن الگو آنها را با مداد علامت گذاری نمایید .

زیرا این کار زمانیکه کاغذ چسب خورده و شما بالای نردبان باشید بسیار دشوار می باشد .

چسب سقف را کمی بیشتر از آنچه بر روی دیوار استفاده می کنید بزنید .زیرا کاغذ با سرعت کمتری خشک می شود . شما زمان بیشتری برای از بین بردن درزها و مچ کردن الگو ها خواهید داشت .

زمان نصب ، کاغذ را با یک دست نگه داشته و با دست دیگر ، با کاردک کاغذ را چسبانده و حبابها را خارج نمایید .

مرحله 12

کلید و پریزها
کلید و پریزها

جهت محل کلید و پریز ها می توان به دوصورت عمل نمود . در روش اول ابتدا برق را قطع می نماییم . سپس کلید ها و پریز ها را باز می کنیم . پس از نصب کاغذ دیواری روی آنها را به صورت X با کاتر برش زده و کلید و پریز ها را نصب می نماییم .

در روش دوم نیازی به باز کردن کلید و پریز ها نیست . در زمان نصب می توان به صورت X کاغذ را برش بزنید . سپس با کاردک کاغذ را به زیر کلید و پریز ها هدایت نموده و اضافی آن را با کاتر برش بزنید .

نصب کاغذ دیواری امری بسیار ساده ، ولی به دلیل داشتن ریزه کاریهایی کمی سخت به نظر می رسد .برای نصب اول ، احتمالا کمی دچار سردرگمی شوید و یا با سرعت پایینی نصب را انجام دهید . اما این کار هم مانند تمامی کارهای دیگر نیاز به تکرار ، تمرین ، دقت  و کمی ظرافت دارد . با اینکه نصب کاغذ دیواری کمی با پوستر دیواری متفاوت است اما مطمئناً شما از پس آن بر خواهید آمد .

مطالب مرتبط

4 نظر در “12 مرحله نصب کاغذ دیواری – قسمت 2

  1. Hamidrezaazarkamand2@gmail.com گفت:

    عالی بود دمتون گرم

    1. joobin گفت:

      ممنونم از اینکه با ما همراهید

  2. کهلویی گفت:

    با سلام.خیلی جامع و کامل بود.ممنون.فقط یک سوال داشتم چرا وقتی دیواری که ۵سال پیش رنگ روغنی شده و البته تمیز و نسبتا سالم هست،وقتی از افراد مختلف مشاوره میگیریم،عده ای میگن اصلا نیاز به زیر ساز نداره بعضیا هم میگن روغن بتونه قبل از انجام کاغذ دیواری لازمه کدوم درسته و آیا روغن بتونه همون پرایمر هست؟

    1. joobin گفت:

      با سلام
      پرایمر یک مایع سفید رنگه که نقاشان قبل از رنگ کردن روی سطح دیوار می کشند تا سطح صاف و یکدست بشه و تمام ناهمواری ها از بین بره ولی روغن بتونه رو برای ساخت بتونه روغنی استفاده می کنن و یا بعضی نقاشها قبل از نقاشی روی دیوار می زنن که دیوار رنگ زیادی به خودش نکشه .برای کاغذ و پوستر دیواری استفاده نمیشه .بعضی از همکاران قبل از نصب از پرایمر استفاده می کنند و بعضی دیگه از چسب چوب رقیق شده با آب برای نصب بهتر .برای نصب کاغذ یا پوستر دیواری روی رنگ روغن اگر از چسب بیش از حد استفاده بشه به دلیل ماندن آب چسب بین رنگ روغن و pvc کاغذ احتمال کپک زدن و تغییر رنگ کاغذ دیواری وجود داره .پس باید چسب به اندازه استفاده بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *